İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı’nın 15.02.2016/144 tarih/sayılı yazısının incelenmesi sonucunda, 24 logosuyla yayın yapan Dinamik Radyo Televizyon A.Ş. unvanlı kuruluş hakkında alınan “(…) 6112 sayılı Kanun kapsamında herhangi bir idari yaptırım uygulanmasına yer olmadığına” yönündeki Oyçokluğu kararına Karşıoy kullandım.
Son dönemlerde, çeşitli mercilerden A Haber, Kanal A, 24, TV Net, Ülke TV, Beyaz TV, TGRT Haber gibi kuruluşlar aleyhine Üst Kurula çok sayıda şikayet iletildiği, bunların tamamı hakkında Üst Kurul tarafından ‘ihlal olmadığı’ yönünde karar alındığı dikkati çekmektedir.
Burada da Fethullah Gülen vekilinin şikayeti üzerine incelenen 10.09.2015 tarihli ‘Günün Manşeti’ programında Cem Küçük’ün ‘Fuat Avni’nin kendisine Fethullah Gülen demek çok yanlış olmaz. Fuat Avni, paralel yapı, Gülen cemaati, CIA işbirliği içinde olabilir’ şeklinde sözlerinin yayınlandığı izlenmiştir.
Yukarıdaki bölümden görüldüğü gibi, programda belli bir kesime kaynağı belirtilmeden çeşitli suçlamalar yöneltildiği, Türkiye aleyhine dış güçlerle işbirliği içinde oldukları gibi bir izlenim yaratılmaya çalışıldığı izlenmektedir. Bu suçlamaların oldukça ciddi boyutta olduğu, kaynak ve kanıt olmadan ekranlardan bu çeşit suçlamalar yöneltilmesine izin verilmesinin de yayın kuruluşları için ciddi sonuçları olması gerektiği görüşündeyim.
Programda 6112/8-1 (ı) bendi hükümlerinin ihlal edildiği, düşüncesinde olduğumdan Oyçokluğu kararında Karşıoy kullandım.


