İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı’nın 23.12.2015/1896 tarih/sayılı yazısının incelenmesi sonucunda, BEYAZ TV logosuyla yayın yapan Kanal Beyaz Televizyon Radyo Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. unvanlı kuruluş hakkında alınan “(…) 6112 sayılı Kanun kapsamında herhangi bir idari yaptırım uygulanmasına yer olmadığına” yönündeki Oyçokluğu kararına Karşıoy kullandım.
Son dönemlerde, çeşitli mercilerden A Haber, Kanal A, 24, TV Net, Ülke TV, Beyaz TV, TGRT Haber gibi kuruluşlar aleyhine Üst Kurula çok sayıda şikayet iletildiği, bunların tamamı hakkında Üst Kurul tarafından ‘ihlal olmadığı’ yönünde karar alındığı dikkati çekmektedir.
Burada da Fethullah Gülen vekilinin şikayeti üzerine incelenen ‘Dinamit’ programında Mehmet Metiner’in FETÖ için ‘Bu ihanet Türkiye’ye yapılan bir ihanettir. PKK ile işbirliği yapacak kadar alçaklık yapıyorlar, ihanet içindeler’ şeklinde ifadeler kullandığı izlenmiştir.
Her ne kadar ilgili Uzman raporunda bu sözlerin kişinin kendi görüşleri olduğu ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilebileceği ileri sürülmüşse de, söz konusu kişinin belli bir kesimi PKK ile işbirliği içinde olmak ve vatan hainliği ile suçlamasının son derece ciddi bir itham olduğu, bu tür suçlamaların yayınında mutlaka karşı görüşteki kişilerin de görüşlerinin ekrana yansıtılarak programda dengenin sağlanması gerektiği düşüncesindeyim.
Bu haliyle programda 6112/8-1(ı) bendi hükmünün ihlal edildiği, düşüncesinde olduğumdan Oyçokluğu kararında Karşıoy kullandım.


