23.11.2011 Akdeniz Düzenleyici Otoriteler Ağı RTÜK’ün Başkanlığında Malta’da Toplanıyor.
Üye ve gözlemci statüsünde 19 ülkeden RTÜK benzeri 22 düzenleyici otoritenin oluşturduğu Akdeniz Düzenleyici Otoriteler Ağı (MNRA)’nın 13. Genel Kurulu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun başkanlığında 24-25 Kasım 2011 tarihlerinde, Malta Cumhuriyeti’nin başkenti Valetta’da toplanacak. Toplantının açılışını Malta Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Dr. George Abela yapacak.
Akdeniz Düzenleyici Otoriteler Ağı’nın geçen yıl İstanbul’da düzenlenen 12. Genel Kurulunda Dönem Başkanlığı görevini devralan ve bir yıldır yürütmekte olan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, 25 Kasım 2011 tarihinde dönem başkanlığı görevini Malta Cumhuriyeti yayıncılık düzenleyici kurulu olan BAM’a (Broadcasting Authority of Malta) devredecek.
RTÜK’ün başkanlığında düzenlenen MNRA 13. Genel Kurulunun gündeminde ilk gün, Akdeniz Havzasında görsel işitsel düzenlemeyle ilgili zorluklar, bölgesel düzenleyici otoritelere ilişkin konular ve Akdeniz düzenleyici otoriteleri arasında işbirliği bağlamında tartışılacak. Ardından 23-24 Haziran 2011’de Malta’da toplanan teknik komisyon tarafından önerilen gündem maddelerinin görüşülmesine geçilecek. Bu bölümde ilk olarak “Gerçeklik (reality) TV: Sosyal Davranışın Tanımlanması ve Düzenlemeler”, ikinci olarak “Tematik Programlar” ve üçüncü olarak “Yeni Hizmetler ve Görsel İşitsel Hizmetler” konuları görüşmeye açılacak.
MNRA 13. Genel Kurulunun ikinci gününde, MNRA üyesi ülkelerde görsel-işitsel medyada küçüklerin korunması için kullanılan “akıllı işaret sistemleri” hakkında RTÜK tarafından yapılan araştırma, Genel Kurul katılımcıları ile paylaşılacak. Ardından, Avrupa Görsel-İşitsel Gözlemevi Genel Müdürü Wolfgang Closs tarafından Akdeniz Görsel-İşitsel Gözlemevi Projesine ilişkin bir sunum yapılacak.
Daha sonra MNRA’nın stratejik yeniden düzenlenmesi ve işleyişinin güçlendirilmesi konusunda Fas düzenleyici kurulunun (HACA) önerileri görüşülecek.
Ayrıca, Karadağ ve Kosova’nın üyelik başvuruları MNRA üyelerinin onayına sunulacak.
MNRA 13. Genel Kurulu, dönem başkanlığının RTÜK’ten Malta Yayıncılık Otoritesine (BAM) devredilmesiyle sona erecek.
İlgililerin dikkatine sunulur.
XIII. Genel Kurul Toplantısı, Valetta-Malta
24-25 Kasım 2011
GÜNDEM
24 Kasım 2011 Perşembe
08.30 Katılımcıların gelişi
09.00 Açış Konuşmaları
Sayın Prof. Dr. Davut DURSUN, RTÜK Başkanı (Türkiye), MNRA Başkanı
Sayın Anthony TABONE, BAM Başkanı (Malta), MNRA Başkan Yardımcısı
Sayın Dr. George Abela’nın konuşması, Malta Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı
10.15 1. Oturum: Akdeniz Havzası’nda görsel işitsel düzenlemeyle ilgili zorluklar
Sayın Michel BOYON, CSA Başkanı (Fransa): Görsel-İşitsel’in, Akdeniz Medeniyeti’nin yararına düzenlenmesi
11.00 Kahve arası
11.20 1. Oturumun devamı: Akdeniz Havzası’nda görsel işitsel düzenlemeyle ilgili zorluklar. Konunun aşağıdakilerin beklenen katılımı ile tartışılması
Sayın Emelina Fernandez Soriano, CAA Başkanı (Endülüs, İspanya): Bölgesel düzenleyici otoritelerle ilgili özel konular - İspanya örneği
Sayın Corrado Calabro, AGCOM Başkanı (İtalya): Akdeniz düzenleyici otoriteleri arasında işbirliği
12.30 Öğle yemeği
14.00 2. Oturum: Gerçeklik (reality) TV: Sosyal davranışın tanımlanması ve düzenlemeler
BCRM’nin sunumu (Makedonya)
Konunun AGCOM’un (İtalya) beklenen katılımı ile tartışılması
15.00 3. Oturum: Tematik programlar
BAM’ın (Malta) sunumu
Tartışma
15.45 Kahve arası
16.05 4. Oturum: Yeni hizmetler ve görsel işitsel hizmetler
Sayın Corrado Calabro, AGCOM Başkanı (İtalya) : Düzenleme ile ilgili genel bir yaklaşım
17.00 Birinci günün sonu
20.00 Malta Yayıncılık Otoritesi tarafından Akdeniz Konferans Merkezi’nde düzenlenen akşam yemeği
Grand Hotel Excelsior’dan 20.00’de otobüs ile hareket
25 Kasım 2011 Cuma
09.00 MNRA Başkanlığı (RTÜK): Küçüklerin korunmasıyla ilgili bulgular hakkında gözlemler
09.30 Bir Akdeniz Görsel-İşitsel Gözlemevi Projesi ile ilgili sunum
Sayın Wolfgang Closs, Avrupa Görsel-İşitsel Gözlemevi Genel Müdürü
10.00 Kahve arası
10.30 MNRA ile ilgili konular
MNRA’nın stratejik yeniden düzenlenmesi ve işleyişinin güçlendirilmesi: HACA’nın (Fas) önerileri, Sayın Faouzi Skali ve Sayın Mohammed Gallaoui, HACA Üst Kurul Üyeleri (Fas)
Yeni Üyelikler: Karadağ, Kosova, Hırvatistan
2012 için Başkan Yardımcısı’nın belirlenmesi
Sayın Ramon Font’un konuşması, CAC Başkanı (Katalonya, İspanya)
Diğer konular
12.30 Başkanlığın Malta Yayıncılık Otoritesi’ne devredilmesi
Basın Bildirisi
Tarih: 23 Kasım 2011
Sayı:B.02.6.RTÜ.0.63.621.02.292/8213
Radyo ve Televizyon Üst Kurulunu aşağıdaki sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.




